TYGODNIOWY JADŁOSPIS 12.05.2025r.- 16.05.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 12.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pieczenią wiedeńską, rukola, kakao
II śniadanie: Jabłko
Obiad: I danie: Zupa z soczewicy z ziemniakami
II danie: Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot
Podwieczorek: Deser sojowy czekoladowy, pałki kukurydziane
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja
WTOREK: 13.05.25.
Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, kanapka z masłem i miodem
II śniadanie: Kalarepa
Obiad: I danie: Krem z dyni z pestkami dyni i makaronem
II danie: Pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, kalafior na parze, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Koktajl malinowy, krakersy
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
ŚRODA: 14.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i schabem pieczonym, sałata zielona, kawa
II śniadanie: Truskawki
Obiad: I danie: Zupa brokułowa z ziemniakami
II danie: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot
Podwieczorek: Jogurt polski w kubeczku, wafle kukurydziane extra cienkie
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, soja
CZWARTEK: 15.05.25.
Śniadanie: Kasza manna na mleku, kanapka z masłem i pomidorem, roszponka
II śniadanie: Koreczki serowe
Obiad: I danie: Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą
II danie: Gyros drobiowy z sosem czosnkowym, ziemniaki, sałatka grecka, herbata owocowa
Podwieczorek: Ciastko owsiane z żurawiną, soczek pomarańczowy z rurką
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy
PIĄTEK: 16.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i serkiem Fromage, ogórek zielony, kiełki, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa po wiejsku z makaronem
II danie: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z selera z orzechami i rodzynkami, kompot
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem, rurki waflowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 19.05.2025r.- 23.05.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 19.05.25.
Śniadanie: Frankfurterki z sosem jogurtowo-ketchupowym, kanapka z masłem, herbata z cytryną
II śniadanie: Rzodkiewka
Obiad: I danie: Zupa po meksykańsku z fasolą i mięsem
II danie: Spaghetti wielowarzywne z serem żółtym, kompot
Podwieczorek: Deser śmietankowo-czekoladowy
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy, orzechy arachidowe
WTOREK: 20.05.25.
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, kanapka z masłem i serkiem tzatziki, koperek
II śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Barszcz czerwony z botwinką i jajkiem
II danie: Pierogi ruskie z dipem jogurtowym , kiwi, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku z truskawkami
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
ŚRODA: 21.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z tuńczyka, papryka czerwona, szczypiorek, kakao
II śniadanie: Mix suszonych owoców
Obiad: I danie: Rosół z makaronem
II danie: Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, mizeria, kompot
Podwieczorek: Jogurt Ho Ho, wafle ryżowe naturalne
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
CZWARTEK: 22.05.25.
Śniadanie: Kulki czekoladowe wielozbożowe na mleku, kanapka z masłem i bananem
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa grysikowa z brukselką
II danie: Rumsztyk wołowo-wieprzowy w sosie pieczeniowym, kasza kuskus perłowa, surówka z białej kapusty, herbata owocowa
Podwieczorek: Drożdżówka, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy
PIĄTEK: 23.05.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą mięsno-warzywną, pomidor, kawa
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa amerykańska
II danie: Pyzy ziemniaczane z serem żółtym, surówka z marchewki, jabłka i pomarańczy, kompot
Podwieczorek: Nektarynka, galaretka owocowa
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH