TYGODNIOWY JADŁOSPIS 15.09.2025r.- 19.09.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 15.09.25
Śniadanie: Frankfurterki z sosem jogurtowo-ketchupowym, kanapka z masłem, herbata z cytryną
II śniadanie: Kiwi
Obiad: I danie: Barszcz czerwony z fasolą ,,Jaś”
II danie: Pierogi ruskie z dipem jogurtowym, jabłko, kompot
Podwieczorek: Grzanka z szynką i serem żółtym, ketchup, kawa
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, sezam
WTOREK: 16.09.25
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, kanapka z masłem i serkiem tzatziki
II śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Zupa brokułowa z ziemniakami
II danie: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Kasza kukurydziana na mleku z truskawkami
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
ŚRODA: 17.09.25
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z tuńczyka, papryka czerwona, szczypiorek, kawa
II śniadanie: Śliwka
Obiad: I danie: Rosół z makaronem
II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot
Podwieczorek: Jogurt ,,Ho Ho’’, wafle ryżowe naturalne
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
CZWARTEK: 18.09.25
Śniadanie: Kulki wielozbożowe czekoladowe na mleku, kanapka z masłem i bananem
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa grysikowa z brukselką
II danie: Rumsztyk wołowo-wieprzowy w sosie pieczeniowym, kasza kuskus perłowa, surówka z białej kapusty na zielono w sosie winegret, herbata owocowa
Podwieczorek: Drożdżówka, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, orzechy, soja
PIĄTEK: 19.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą mięsno-warzywną, ogórek kiszony, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa amerykana z kukurydzą
II danie: Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z pomidorów i szczypiorku w sosie jogurtowo-śmietanowym, kompot
Podwieczorek: Nektarynka, galaretka owocowa
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 08.09.2025r.- 12.09.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 08.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pieczenią wiedeńską, sałata zielona, kakao
II śniadanie: Borówki
Obiad: I danie: Zupa z soczewicy z ziemniakami
II danie: Naleśniki z serem i brzoskwiniami, kompot
Podwieczorek: Deser sojowo-czekoladowy, chrupki kukurydziane bananowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy
WTOREK: 09.09.25.
Śniadanie: Płatki żytnie na mleku, kanapka z masłem i miodem
II śniadanie: Kalarepa
Obiad: I danie: Krem z dyni z makaronem i pestkami dyni
II danie: Pulpety w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, kalafior na parze, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Koktajl malinowy, krakersy
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, sezam
ŚRODA: 10.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem schabem pieczonym, rukola, kawa
II śniadanie: Truskawki
Obiad: I danie: Zupa z ciecierzycy z ziemniakami
II danie: Makaron z cukinią grillowaną i serkiem mascarpone, kompot
Podwieczorek: Jogurt polski ,,na deser’’, wafle kukurydziane extra cienkie
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca
CZWARTEK: 11.09.25.
Śniadanie: Kasza manna na mleku, kanapka z masłem i pomidorem, roszponka
II śniadanie: Koreczki serowe
Obiad: I danie: Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą
II danie: Gyros drobiowy z sosem czosnkowym, ziemniaki, sałatka grecka z sosem winegret, herbata owocowa
Podwieczorek: Soczek z rurką, chrupki popkornowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy, orzechy arachidowe
PIĄTEK: 12.09.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i serkiem Fromage, ogórek zielony, kiełki, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Zupa po wiejsku z makaronem
II danie: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z selera, orzechów i rodzynek, kompot
Podwieczorek: Kisiel z jabłkiem, rurki waflowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba, orzechy
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH