TYGODNIOWY JADŁOSPIS 07.04.2025r.- 11.04.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 07.04.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą z twarogu i szynki, ogórek zielony, kakao
II śniadanie: Banan
Obiad: I danie: Zupa ziemniaczana
II danie: Spaghetti bolognese, ser żółty, kompot
Podwieczorek: Baton Flips, soczek Kubuś
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, soja, orzechy, orzechy arachidowe
WTOREK: 08.04.25.
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, kanapka z masłem i marmoladą
II śniadanie: Mandarynka
Obiad: I danie: Żurek z jajkiem i kiełbasą
II danie: Kotlet pożarski z pieca, ziemniaki, marchewka z groszkiem na ciepło, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Surówka z marchewki i jabłka, bułka z masłem
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, sezam
ŚRODA: 09.04.25.
Śniadanie: Frankfurterki z sosem jogurtowo-ketchupowym, kanapka z masłem, herbata z cytryną
II śniadanie: Pomidorki koktajlowe, koreczki serowe
Obiad: I danie: Zupa Fasolowa z ziemniakami
II danie: Kaszotto z kaszy bulgur, sałata zielona z dipem rzodkiewkowym, kompot
Podwieczorek: Rogal z marmoladą, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
CZWARTEK: 10.04.25.
Śniadanie: Płatki wielozbożowe owocowe na mleku, kanapka z masłem i pastą z ryby w pomidorach i twarogu, ogórek kiszony
II śniadanie: Jabłko
Obiad: I danie: Zupa koperkowa z lanym ciastem
II danie: Bitki schabowe w sosie własnym, kasza jęczmienno-gryczana, surówka z buraków, herbata owocowa
Podwieczorek: Jogurt z owsianką
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
PIĄTEK: 11.04.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i jajkiem, ketchup, szczypiorek, kakao
II Śniadanie: Mix suszonych owoców
Obiad: I danie: Zupa ogórkowa z ryżem
II danie: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka colesław, kompot
Podwieczorek: Jogurt Polski ,,na deser’’, wafle kukurydziane
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
TYGODNIOWY JADŁOSPIS 14.04.2025r.- 18.04.2025r.
PONIEDZIAŁEK: 14.04.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i szynką drobiową, ogórek zielony, kawa
II Śniadanie: Kiwi
Obiad: I danie: Zupa grochowa z boczkiem i kiełbasą
II danie: Pierogi leniwe z musem truskawkowym, kompot
Podwieczorek: Baton Crunchy z żurawiną, mleko smakowe
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, soja, orzechy, orzechy arachidowe
WTOREK: 15.04.25.
Śniadanie: Płatki orkiszowe na mleku, kanapka z masłem i kremem czekoladowym
II śniadanie: Marchewka
Obiad: I danie: Krem pieczarkowy z grzankami
II danie: Roladki szwajcarskie w sosie pieczeniowym, ziemniaki, sałata lodowa z dipem wielowarzywnym, herbata lipowo-miętowa z miodem i cytryną
Podwieczorek: Legumina na mleku z tartym jabłkiem
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, sezam, orzechy, orzechy arachidowe
ŚRODA: 16.04.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i pastą jajeczno-twarogową, pomidor, roszponka, kakao
II śniadanie:
Obiad: I danie: Barszcz ukraiński z fasolą szparagową
II danie: Knysze, surówka z czerwonej kapusty, kompot
Podwieczorek: Mus owocowy, pałki kukurydziane
Szkoła: Sernik
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
CZWARTEK: 17.04.25.
Śniadanie: Kasza kukurydziana na mleku, kanapka z masłem i papryką, kiełki
II śniadanie: Banan
Obiad: I danie: Zupa cebulowa z tostem serowym
II danie: Zrazy zapiekane w sosie, kasza kus kus, brokuł na parze, herbata owocowa
Podwieczorek: Deser wypasiony śmietankowo-czekoladowy
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja
PIĄTEK: 18.04.25.
Śniadanie: Kanapka z masłem i jajkiem, ketchup, szczypiorek, kakao
II Śniadanie: Gruszka
Obiad: I danie: Zupa po wiejsku z makaronem
II danie: Ryba mielona, ziemniaki, surówka z białej kapusty kiszonej, kompot
Podwieczorek: Precle z makiem, mleko
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca, jaja, ryba
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN DLA NAS NIEZALEŻNYCH